Plaže Lopar

Plaže Lopar

Lopar je pravi PJEŠČANI RAJ!  Kilometri zlatnog pijeska zaštitni su znak Lopara, jer se malo koje mjesto na Jadranu može pohvaliti tolikim brojem pješčanih plaža koje svojom raznovrsnošću mogu zadovoljiti baš svakog gosta. Čak 22 pješčane plaže, te mnogo manjih, slikovitih uvala s pješčanim dnom nanizane su duž loparskog poluotoka i razasute po obližnjim otočićima, a do njih možete doći automobilom, pješke, brodom ili taxi brodicama iz Lučice.

Loparske plaže prve kupače dočekuju već u svibnju, jer se zbog plitkog pješčanog dna more vrlo brzo ugrije i sezona kupanja može početi puno ranije nego u drugim destinacijama. Zbog toga imaju još jednu veliku prednost, a to je sigurnost kupača, posebno djece, koja bezbrižno mogu uživati u plitkom i toplom moru.

Najveća i najpoznatija svakako je Rajska plaža, a po popularnosti ju slijede Livačina,  Stolac, Mel i brojne druge. Ima tu većih plaža sa kompletnom turističkom ponudom  (ugostiteljska ponuda, ležaljke i suncobrani, rekviziti za sportove na moru…), ali i intimnijih, robinzonskih uvala, pješčanih ili kamenitih, gdje se turisti u pravom smislu riječi mogu stopiti s prirodom.

Više o Rajskoj plaži pročitajte OVDJE. 

Otok Rab, pa tako i Lopar, pioniri su naturizma na Jadranu, pa su naturisti oduvijek dobrodošli gosti, a za njihovo kupanje i uživanje u prirodi određene su čak tri nudističke plaže: Ciganka i Sahara kao plaže na kojima je nudizam dopušten (FKK allowed), a Stolac je predviđen isključivo za nudiste (FKK only).

Više o nudističkim plažama pročitajte OVDJE.

Za osobe s poteškoćama u kretanju i osobe s invaliditetom uređen je pristup u more na Rajskoj plaži, Livačini, Donjem i Gornjem Melu. Jedno je sigurno, u Loparu ćete sigurno naći plažu kakvu volite, a kupanje u kristalno čistom moru postat će nezaboravan doživljaj!  Počevši od Rajske plaže, preko Livačine, Stolca, Sahare, Podšila, Dubca, Sturiča, Ciganke, Sića, Crikvene Dražice, Mela…

Livačina

Odmah do Rajske plaže nalazi se također atraktivna plaža Livačina, gdje se u sjeni borova smjestilo nekoliko ugostiteljskih objekata koji kupačima nude hranu i osvježenje, te velik izbor rekvizita za plažu i more. Livačina dijeli uvalu sa Rajskom plažom, ali je nešto manje napučena i primjerenija je za opuštanje. Do Livačine možete doći automobilom.
Oni koji  vole još intimniju atmosferu i mirniji boravak na plažama s manje kupača, nastavljaju put prema ostalim slikovitim uvalama duž loparske obale, ali bez automobila. 
Na Livačini nije dopušteno kupanje pasa niti nudizam.

Sturič

Plaža Sturič jedna je od najljepših pješčanih plaža koja se nalazi na sjevernoj strani poluotoka Lopar, okrenuta prema otočiću Sveti Grgur.
Čine je dvije prekrasne pjeskovite uvale do kojih se može doći pješice (pet minuta hoda od parkirališta u hladovini borove šume) ili morskim putem (taxi brodovima, rent-a-boat…). Plažu krase netaknuta priroda i kristalno čisto more, pa se stoga spremite na nezaboravan robinzonski doživljaj.
Na plaži nije dopušteno kupanje psima. Nije dopušten nudizam.Oni koji  vole još intimniju atmosferu i mirniji boravak na plažama s manje kupača, nastavljaju put prema ostalim slikovitim uvalama duž loparske obale, ali bez automobila.
Na Livačini nije dopušteno kupanje pasa niti nudizam.

Izdvojeno

Samba festival

Podsjećajući na Copacabanu, Rajska plaža je idealno mjesto za oživjeti izvorni brazilski ples sambu pri čemu se okuplja veliki broj samba skupina.

Skulpture u pijesku

Rajska plaža tijekom lipnja pretvara se u atelje na otvorenom, gdje brojni mladi umjetnici stvaraju originalne skulpture u pijesku.

MTB 4 Islands

MITAS 4 islands je brdska biciklistička utrka preko 4 kvarnerska otoka – utrka u kojoj je svaki otok jedna etapa, kozji putevi su staza, a more vam stalno namiguje!

Plaćanje turističke pristojbe (boravišne pristojbe)

Platitelj: Ime i prezime, adresa
Primatelj: TZO Lopar
Model: HR 67
Broj računa primatelja (IBAN): HR7210010051762404745
Poziv na broj odobrenja: OIB iznajmljivača
Opis plaćanja: plaćanje turističke pristojbe

Turistička (boravišna) pristojba obračunava se na slijedeći način:

ukupan broj postelja x visina paušala turističke pristojbe = paušal boravišne (turističke) pristojbe

- Visina turističke pristojbe za iznajmljivače u Loparu je 55,00 € po krevetu (glavni i pomoćni ležaji se isto obračunavaju).
Turistička pristojba se uplaćuje na račun područne turističke zajednice, gdje se mogu preuzeti i uplatnice. Uplatnice se mogu preuzeti i iz sustava eVisitor. Pristojba se može platiti jednokratno do 31.07. ili u tri jednaka obroka s rokovima dospijeća do 31.7., do 31.8., te do 30.9.

 

 

Za sve eventualne nejasnoće, stojimo Vam na raspolaganju.
Tel: 051 775 508
Ured TZO Lopar

Plaćanje turističke članarine

Platitelj: Ime i prezime, adresa
Primatelj: TZO Lopar
Model: HR 67
Broj računa primatelja (IBAN): HR3410010051762427157
Poziv na broj odobrenja: OIB iznajmljivača
Opis plaćanja: plaćanje turističke članarine

Novi Pravilnik o visini članarine TZ utvrdio je godišnji paušalni iznos članarine po krevetu u iznosu od 45,00kn (5,97 ) za glavni ležaj a 22,50kn (50%) (2,98 ) za pomoćne ležajeve.

Iako se članarina turističkim zajednicama ili turistička članarina, više neće računati na temelju svih primitaka u protekloj godini, domaćin je obvezan iskazati primitke u obrascu EP na temelju knjige Evidencija o prometu, zbog evidencije prometa u Poreznoj upravi.

Turističku članarinu moguće je platiti jednokratno do 31.07. ili u tri jednaka obroka od 31.07., 31.08. i 30.09.

1€ = 7,5345 kn

Iznajmljivač je dužan podnositi i Obrazac TZ2 nadležnoj poreznoj upravi do 15.01. tekuće godine.

Fruga Art Trail

 
Nastala je umjetnička staza Fruga Art Trail koja poziva posjetitelje na šetnju Premužićevom stazom na visoravni kako bi otkrili krajobrazne umjetničke projekte na različitim lokacijama.

 

Animacije - aerobik na plaži

RAJSKA PLAŽA ČRNIKA - Ponedjeljak - petak od 10:00h

LIVAČINA - Ponedjeljak - Srijeda - Petak od 17:00h

GORNJI MEL - Utorak i Četvrtak od 17h

 

Čestit Božić i sretna nova 2022. godina!

 

Vaša TZO Lopar 

Festival skulpture u pijesku 2022

Festival skulpture u pijesku i ove godine se održava na prekrasnoj Rapskoj plaži od 28.lipnja do 01. srpnja!

Pridružite nam se!

 

Geopark Lopar

Geološki vrt Lopar s ukupno 50 označenih geoloških točaka, u sklopu Geoparka otoka Raba obiluje geološkim zanimljivostima i rijetkom vegetacijom

Rab island Trail 2022

Rab Island Trail jedno od najpopularnijih trkališta Hrvatske treking lige, koje se održava od 2007. godine. Sudionici sudjeluju u 3 kategorije za muškarce i 3 za žene.

 Pridružite nam se ove godine 01. listopada!

Mala Gospa

Proslava započinje rano ujutro (8. rujna), kada se hodočasnici u pratnji brojnih turista okupljaju oko crkve Rođenja Male Gospe, a bogoslužja se održavaju u 10:00, 15:00 i 17:00.

Mesopust u Loparu

Loparski maškari su ponos mjesta jer njihova tradicija traje više od 150 godina. Na otoku Rabu Lopar je jedino mjesto sa specifičnom pokladnom tradicijom, autohtonom maskom i običajima. 

Festival skulptura u pijesku

Rajska plaža postaje nadrealni svijet skulptura od pijeska od kojih zastaje dah! Sudjelujte u našem festivalu skulptura od pijeska i uživajte u umjetnosti izrade skulptura od pijeska!

Rab Archaeological Traces

U netaknutim otočnim krajolicima projektom Rab Archaeological (T)races prezentirana je vrijedna arheološka, sakralna i etnografska baština koja datira od prapovijesti pa do početka 20. st. Lokaliteti su prezentirani na 34 info točke.

Aktivnosti

Za sve one koji žele svoj sunčani odmor provesti aktivno, prepustite se avanturističkom i športskom duhu i odmorite se na otoku Rabu.

U ponudi su brojni moderno opremljeni sportski tereni među kojima se ističu teniski tereni i malonogometno igralište s umjetnom travom.

Lopar nudi svakodnevno poludnevna putovanja brodom sa staklenim dnom u akvatoriju Lopara i Golog otoka i Grgura.

Posebnosti Lopara

Pješčani raj

Bogata kultura i povijest

Oaza prirodnih ljepota

LOPAR otok Rab