Nudističke plaže

Sahara

Sahara je najpoznatija loparska plaža za nudiste, ali ne brinite – ako ne želite, ne morate se lišiti svog kupaćeg kostima. Nudizam je dopušten, ali nije ekskluzivan, a svakako bi bila šteta ne posjetiti jednu od najljepših uvala otoka Raba.
Udaljena cca. 30 minuta hoda, do Sahare ćete doći pješke, označenim i uređenim stazama, pretežno kroz šumu i makiju, a uživat ćete u jedinstvenom pogledu i krajoliku.
Plaža je pješčana, obrasla sitnim raslinjem, a postoji i malo hladovine, za one koji nisu ponijeli vlastiti suncobran. Ipak, preporučamo da se dobro opremite i ponesete sve što vam je potrebno za cjelodnevni boravak na plaži, jer na plaži nema turističke infrastrukture – dakle, nema hladnog piva osim ako ga ne ponesete!
Kupanje pasa nije dopušteno.

Ciganka

Ciganka je jedna od 3 loparske FKK plaže, a okrenuta je prema sjevernoj strani tj. prema Krku i Grguru. Do nje se može doći pješice ili autom kojeg možete ostaviti u hladovini šume, te prošetati zadnjih 100 m. Ondje ćete naići na vrlo zanimljive i neobične prirodne oblike poput pješčanih piramida, a kupači mogu izabrati sunčanje na pijesku ili kamenu. Zbog izloženosti buri, osim među nudistima, Ciganka je osobito popularna među wind-surferima. 
Nudizam nije obavezan, pa na plaži možete uživati i u krpicama, ako baš morate imati nešto na sebi. Odjeveni ili ne, preporučamo da ne zaboravite ponijeti šešir!
Psima nije dopušteno kupanje na Ciganki, ali svog ljubimca možete odvesti na kupanje na obližnju plažu Zad Vele Stene.

Stolac

Plaža “Stolac” se nalazi u netaknutoj prirodi svega 10 minuta hoda od “San Marina”. Uz nezaboravan doživljaj nudizma (FKK), svaki kupač može naći svoj intimni kutak na kamenu ili pijesku. Posebnost ove uvale je obližnji otočić do kojega se može i propješačiti – naizgled nestvarno, ali činjenica da vas od otočića dijeli samo nekoliko koraka kroz bistro i toplo plitko more ostavit će vas bez daha.
Pješčana plaža Stolac je isključivo nudistička plaža, a netaknuta priroda i isključivi naturizam omogućava kupačima da se potpuno sažive s ambijentom, u svom intimnom kutku na kamenu ili na pijesku.. Na plaži Stolac nije dopušteno kupanje psima. Ne postoji turistička infrastruktura, pa preporučamo da se dobro opskrbite vodom, suncobranima i svime što vam je potrebno za duži boravak na plaži.

Izdvojeno

Samba festival

Podsjećajući na Copacabanu, Rajska plaža je idealno mjesto za oživjeti izvorni brazilski ples sambu pri čemu se okuplja veliki broj samba skupina.

Skulpture u pijesku

Rajska plaža tijekom lipnja pretvara se u atelje na otvorenom, gdje brojni mladi umjetnici stvaraju originalne skulpture u pijesku.

MTB 4 Islands

MITAS 4 islands je brdska biciklistička utrka preko 4 kvarnerska otoka – utrka u kojoj je svaki otok jedna etapa, kozji putevi su staza, a more vam stalno namiguje!

Plaćanje turističke pristojbe (boravišne pristojbe)

Platitelj: Ime i prezime, adresa
Primatelj: TZO Lopar
Model: HR 67
Broj računa primatelja (IBAN): HR7210010051762404745
Poziv na broj odobrenja: OIB iznajmljivača
Opis plaćanja: plaćanje turističke pristojbe

Turistička (boravišna) pristojba obračunava se na slijedeći način:

ukupan broj postelja x visina paušala turističke pristojbe = paušal boravišne (turističke) pristojbe

- Visina turističke pristojbe za iznajmljivače u Loparu je 55,00 € po krevetu (glavni i pomoćni ležaji se isto obračunavaju).
Turistička pristojba se uplaćuje na račun područne turističke zajednice, gdje se mogu preuzeti i uplatnice. Uplatnice se mogu preuzeti i iz sustava eVisitor. Pristojba se može platiti jednokratno do 31.07. ili u tri jednaka obroka s rokovima dospijeća do 31.7., do 31.8., te do 30.9.

 

 

Za sve eventualne nejasnoće, stojimo Vam na raspolaganju.
Tel: 051 775 508
Ured TZO Lopar

Plaćanje turističke članarine

Platitelj: Ime i prezime, adresa
Primatelj: TZO Lopar
Model: HR 67
Broj računa primatelja (IBAN): HR3410010051762427157
Poziv na broj odobrenja: OIB iznajmljivača
Opis plaćanja: plaćanje turističke članarine

Novi Pravilnik o visini članarine TZ utvrdio je godišnji paušalni iznos članarine po krevetu u iznosu od 45,00kn (5,97 ) za glavni ležaj a 22,50kn (50%) (2,98 ) za pomoćne ležajeve.

Iako se članarina turističkim zajednicama ili turistička članarina, više neće računati na temelju svih primitaka u protekloj godini, domaćin je obvezan iskazati primitke u obrascu EP na temelju knjige Evidencija o prometu, zbog evidencije prometa u Poreznoj upravi.

Turističku članarinu moguće je platiti jednokratno do 31.07. ili u tri jednaka obroka od 31.07., 31.08. i 30.09.

1€ = 7,5345 kn

Iznajmljivač je dužan podnositi i Obrazac TZ2 nadležnoj poreznoj upravi do 15.01. tekuće godine.

Fruga Art Trail

 
Nastala je umjetnička staza Fruga Art Trail koja poziva posjetitelje na šetnju Premužićevom stazom na visoravni kako bi otkrili krajobrazne umjetničke projekte na različitim lokacijama.

 

Animacije - aerobik na plaži

RAJSKA PLAŽA ČRNIKA - Ponedjeljak - petak od 10:00h

LIVAČINA - Ponedjeljak - Srijeda - Petak od 17:00h

GORNJI MEL - Utorak i Četvrtak od 17h

 

Čestit Božić i sretna nova 2022. godina!

 

Vaša TZO Lopar 

Festival skulpture u pijesku 2022

Festival skulpture u pijesku i ove godine se održava na prekrasnoj Rapskoj plaži od 28.lipnja do 01. srpnja!

Pridružite nam se!

 

Geopark Lopar

Geološki vrt Lopar s ukupno 50 označenih geoloških točaka, u sklopu Geoparka otoka Raba obiluje geološkim zanimljivostima i rijetkom vegetacijom

Rab island Trail 2022

Rab Island Trail jedno od najpopularnijih trkališta Hrvatske treking lige, koje se održava od 2007. godine. Sudionici sudjeluju u 3 kategorije za muškarce i 3 za žene.

 Pridružite nam se ove godine 01. listopada!

Mala Gospa

Proslava započinje rano ujutro (8. rujna), kada se hodočasnici u pratnji brojnih turista okupljaju oko crkve Rođenja Male Gospe, a bogoslužja se održavaju u 10:00, 15:00 i 17:00.

Mesopust u Loparu

Loparski maškari su ponos mjesta jer njihova tradicija traje više od 150 godina. Na otoku Rabu Lopar je jedino mjesto sa specifičnom pokladnom tradicijom, autohtonom maskom i običajima. 

Festival skulptura u pijesku

Rajska plaža postaje nadrealni svijet skulptura od pijeska od kojih zastaje dah! Sudjelujte u našem festivalu skulptura od pijeska i uživajte u umjetnosti izrade skulptura od pijeska!

Rab Archaeological Traces

U netaknutim otočnim krajolicima projektom Rab Archaeological (T)races prezentirana je vrijedna arheološka, sakralna i etnografska baština koja datira od prapovijesti pa do početka 20. st. Lokaliteti su prezentirani na 34 info točke.

Aktivnosti

Za sve one koji žele svoj sunčani odmor provesti aktivno, prepustite se avanturističkom i športskom duhu i odmorite se na otoku Rabu.

U ponudi su brojni moderno opremljeni sportski tereni među kojima se ističu teniski tereni i malonogometno igralište s umjetnom travom.

Lopar nudi svakodnevno poludnevna putovanja brodom sa staklenim dnom u akvatoriju Lopara i Golog otoka i Grgura.

Posebnosti Lopara

Pješčani raj

Bogata kultura i povijest

Oaza prirodnih ljepota

LOPAR otok Rab