Zabavni sadržaji

Isprobajte tobogan Aquagan, vodeni park Aquapark, vožnju jet-skijem ili pedalinom, vožnju padobranom i polupodmornicom te mnoštvo sadržaja u Zabavno-rekreacijskom centru Lopar.

Zabavni sadržaji su nezaobilazan dio turističke ponude posebice zbog djece i mladih koji posjećuju naš predivan Lopar. Pješčane plaže u Loparu idealne su za mnoge zabavne aktivnosti zbog prostranosti, plitkog i toplog mora ali i zbog puno dugih i sunčanih ljetnih dana! Vjerujemo kako će svatko pronaći nešto za sebe i pritom se dobro zabaviti!

Nema djeteta koji ne voli tobogane i nema odrasle osobe koja može odoljeti našem Aquaganu. Kompleks tobogana i morske vode pršteća je zabava za sve generacije, mjesto beskonačne radosti za djecu i neobuzdanog smijeha za odrasle. Priuštite svojoj obitelji nezaboravne trenutke i ovjekovječite to fotografijama kojima ćete se rado vraćati!

Usred Rajske plaže, nedaleko od sunčališta, nalazi se Aquapark ili vodeni park prepun raznih tobogana, prepreka i izazova. Izgleda jednostavno, ali to baš i nije tako, zar ne?

Imate ideju kamo biste išli i želite istražiti skrivene uvale Lopara a nedostaje vam prijevozno sredstvo? Možete unajmiti razna plovila – pedalinu, jet-ski, kajak, SUP ili čamac. Uzduž Rajske plaže i plaže Livačina pronaći ćete ponudu najma raznih morskih i kopnenih plovila.

Ukoliko ste više željni adrenalina preporučamo vožnju padobranom, tubom ili bananom koje vuče gliser. Okupite ekipu, zabava i smijeh su zagarantirani!

Oni koji su više avanturističkog duha, željni novih stvari, možda ponekad nepredvidivih ali u svakom slučaju oduševljavajućih – savjetujemo da organiziraju vožnju kajakom. Sa kajakom možete istražiti cijeli loparski poluotok, šumu Kalifront, Geopark Rab ili pak cijeli otok Rab. Ruta je mnogo, samo se morate odvažiti, ali požaliti nećete sigurno! 

Zabavno – rekreacijski centar Lopar (ZRC Lopar) nalazi se svega nekoliko metara od Rajske plaže a nudi mnoštvo sadržaja za zabavu, natjecanje, smijeh i opuštanje! Tu ćete pronaći: stolni nogomet, biljar, pikado, igre sa automobilskim utrkama, mini lunapark, trampolin, dvorce na napuhavanje ili najam malih električnih automobila ili motocikla. 

Doživite Lopar vožnjom atraktivnim turističkim vlakom koji će Vas provesti kroz mjesto od dijela San Marino do trajektnog pristaništa u Loparu i pružiti Vam drugačiji pogled na Lopar. Vožnja turističkim vlakom traje 10-ak minuta, a prolazi relacijom dugom oko 2 kilometra u jednom smjeru. Između dvije glavne stanice Rtić (San Marino) i luka Lopar (trajektno pristanište) moguć je ukrcaj i iskrcaj sa vlaka na još dvije stanice koje se nalaze na navedenoj relaciji. Osim kao zabavni sadržaj turistički vlak je pogodan i kao poveznica sa linijama trajekta i katamarana koji pristaju u luci Lopar!

Pozivamo Vas da vožnjom polupodmornicom u trajanju od 35 minuta doživite djelić Loparskog podmorja. Dnevne i noćne vožnje pružiti će Vam nezaboravno iskustvo, gdje ćete moći uživati u pogledu na ribe, morske alge, školjkaše i ostale čarobne prizore morskog svijeta. Polupodmornica plovi iz lučice San Marino koja se nalazi na jugoistoku Lopara i nadovezuje se na jednu od najljepših plaža svijeta, Rajsku plažu, zatim oko otočića Lukovac pa do uvale Kaštelina i natrag u lučicu a pogodna je za 12 putnika. Sve informacije o redu plovidbe, cijenama i sl. potražite ovdje.
Zabavne i rekreacijske animacije svakodnevno možete pronaći na Rajskoj plaži, plaži Livačina i Mel. Uz dobru glazbu možete se razgibati i zaplesati sa animatorom u kasnijim popodnevnim satima, a nakon toga se osvježiti u čistom i svježem moru.
Po mnogim parkovima i plažama diljem Lopara nalaze se dječja igrališta. Gusarski brod, vlak i lokomotive, mreža za penjanje, ljuljačke, njihalice, tobogani, tuneli i raznorazne naprave odlična su i uvijek zanimljiva razonoda za djecu, dok roditelji uživaju na klupici s pogledom na najmlađe.

Istaknuto

Paradise Samba Festival - Lopar

Naša Rajska plaža neodoljivo podsjeća na brazilsku Copacabanu i stoga ne čudi da je upravo ona domaćin Festivala sambe na kojem brojne samba skupine iz cijelog svijeta svojim plesovima, svirkom i vrućim samba ritmovima mame uzdahe brojnih turista.

Festival skulptura u pijesku - Lopar

Rajska plaža se tijekom lipnja se pretvara u atelje na otvorenom, gdje brojni mladi umjetnici punih tjedan dana stvaraju originalne skulpture u pijesku.

MTB 4 Islands

MITAS 4 ISLANDS je brdska biciklistička utrka preko 4 kvarnerska otoka - utrka u kojoj je svaki otok jedna etapa, kozji putevi su staza, a more vam stalno namiguje!

Fruga Art Trail

 
Nastala je umjetnička staza Fruga Art Trail koja poziva posjetitelje na šetnju Premužićevom stazom na visoravni kako bi otkrili krajobrazne umjetničke projekte na različitim lokacijama.

 

Animacije - aerobik na plaži

RAJSKA PLAŽA ČRNIKA - Ponedjeljak - petak od 10:00h

LIVAČINA - Ponedjeljak - Srijeda - Petak od 17:00h

GORNJI MEL - Utorak i Četvrtak od 17h

 

Čestit Božić i sretna nova 2022. godina!

 

Vaša TZO Lopar 

Festival skulpture u pijesku 2022

Festival skulpture u pijesku i ove godine se održava na prekrasnoj Rapskoj plaži od 28.lipnja do 01. srpnja!

Pridružite nam se!

 

Geopark Lopar

Geološki vrt Lopar s ukupno 50 označenih geoloških točaka, u sklopu Geoparka otoka Raba obiluje geološkim zanimljivostima i rijetkom vegetacijom

Rab island Trail 2022

Rab Island Trail jedno od najpopularnijih trkališta Hrvatske treking lige, koje se održava od 2007. godine. Sudionici sudjeluju u 3 kategorije za muškarce i 3 za žene.

 Pridružite nam se ove godine 01. listopada!

Mala Gospa

Proslava započinje rano ujutro (8. rujna), kada se hodočasnici u pratnji brojnih turista okupljaju oko crkve Rođenja Male Gospe, a bogoslužja se održavaju u 10:00, 15:00 i 17:00.

Mesopust u Loparu

Loparski maškari su ponos mjesta jer njihova tradicija traje više od 150 godina. Na otoku Rabu Lopar je jedino mjesto sa specifičnom pokladnom tradicijom, autohtonom maskom i običajima. 

Festival skulptura u pijesku

Rajska plaža postaje nadrealni svijet skulptura od pijeska od kojih zastaje dah! Sudjelujte u našem festivalu skulptura od pijeska i uživajte u umjetnosti izrade skulptura od pijeska!

Rab Archaeological Traces

U netaknutim otočnim krajolicima projektom Rab Archaeological (T)races prezentirana je vrijedna arheološka, sakralna i etnografska baština koja datira od prapovijesti pa do početka 20. st. Lokaliteti su prezentirani na 34 info točke.

Aktivnosti

Za sve one koji žele svoj sunčani odmor provesti aktivno, prepustite se avanturističkom i športskom duhu i odmorite se na otoku Rabu.

U ponudi su brojni moderno opremljeni sportski tereni među kojima se ističu teniski tereni i malonogometno igralište s umjetnom travom.

Lopar nudi svakodnevno poludnevna putovanja brodom sa staklenim dnom u akvatoriju Lopara i Golog otoka i Grgura.

Posebnosti Lopara

Pješčani raj

Bogata kultura i povijest

Oaza prirodnih ljepota

LOPAR otok Rab