Sport i rekreacija

Odaberite omiljenu aktivnost na otvorenom u našoj velikoj ponudi. Možete vrijeme iskoristiti za trčanje i bicikliranje, odraditi trening u outdoor fitness parku, odigrati odbojku ili nogomet na pijesku te picigin. Uz to, možete iznajmiti teren za tradicionalne sportove poput tenisa i košarke.

Područje poluotoka Lopara idealno je za ljubitelje outdoor aktivnosti – premreženo je cestama, pješačkim i biciklističkim stazama koje prolaze uz obalu pješčanih plaža, kroz gustu šumu, kamenite kanjone i labirint pješčanih dina. Krajolik koji se dramatično mijenja i oduševljava na svakom koraku, sa senzacionalnim panoramama i vidikovcima. 

Ne lutajte otokom! Besplatnu kartu pješačkih i biciklističkih staza potražite u uredu Turističke zajednice, u agencijama i na recepcijama, a detaljnu kartu svih staza kupite u uredu TZ. 

Trčati možete duž prekrasne Rajske plaže dugačke gotovo 2 km, a nakon trčanja možete koristiti novouređeni outdoor fitness park u šumici iznad plaže. Ukoliko se biciklizmom bavite intenzivno, svakako se s proljeća priključite biciklističkoj utrci “MTB 4 islands race” koja povezuje četiri najveća kvarnerska otoka, Rab, Krk, Cres i Lošinj. Ukoliko radije pješačite ili trčite, ne propustite  RAB ISLAND TRAIL koji se  održava još od 2007. godine. U tri kategorije i s bodovima za Treking Ligu, Rab Island Trail je nezaobilazan jesenski event za outdoor rekreativce.

Ako ste više tip za plažu, a ipak vam se ne da čitav dan provesti na ležaljkama, za vas je idealna rekreacija odbojka na pijesku. Igrališta za odbojku na pijesku nalaze se na Rajskoj plaži, Livačini i na plaži Mel. Potražite na info punktovima informacije o povremenim turnirima ili okupite svoju ekipu i izazovite na dvoboj neku ekipu s plaže. Samo pripazite, cure često  igraju bolje nego što biste očekivali! 

U novije vrijeme sve popularniji sportovi su nogomet na pijesku i picigin! Rajska plaža idealna je za oboje.

Za ljubitelje klasike, klasični sportovi – tenis i mini-golf. U caffe-baru Match Ball rezervirajte teren i iznajmite opremu, te popijte osvježavajući gin-tonic poslije meča. Tereni za mali nogomet i košarku nalaze se tik uz Rajsku plažu ali i u centru mjesta Lopar. Za one koji vole tradicionalne sportove, boćanje mogu igrati na dva boćališta, u ZRC-u i u parku Kapić.

Za kretanje po otoku bicikl je najbolje rješenje, međutim motocikl je ponekad praktičniji, što potvrđuju mnogi otočani koji skuter kao glavno prijevozno sredstvo koriste 10 mjeseci godišnje. Ako se želite potpuno stopiti s lokalnim načinom života, iznajmite skuter u lokalnim agencijama. Ali ne zaboravite uzeti kacigu! 

Moby Dick diving centar

Oduvijek ste se divili morskim dubinama, ali nikad niste zaronili dublje od metra? Ljetovanje je idealna prilika da se okušate u  ronjenju i napravite zaron, odnosno da se uz instruktora  spustite pod morsku površinu i otkrijete ljepote podmorja.  Za certificirane ronioce organiziraju se ciljani izleti na atraktivne prirodne lokacije u okolici Raba.

Usluge koje nudimo:

  • škola ronjenja
  • organizacija ronilačkih izleta
  • iznajmljivanje ronilačke opreme
  • iznajmljivanje kayaka
  • iznajmljivanje SUP-ova
  • organizaciju izleta brodom
  • taxi boat
  • svakodnevna linija za Goli otok
  • turistički vlakić na Golom otoku

Izdvojeno

Samba festival

Podsjećajući na Copacabanu, Rajska plaža je idealno mjesto za oživjeti izvorni brazilski ples sambu pri čemu se okuplja veliki broj samba skupina.

Skulpture u pijesku

Rajska plaža tijekom lipnja pretvara se u atelje na otvorenom, gdje brojni mladi umjetnici stvaraju originalne skulpture u pijesku.

MTB 4 Islands

MITAS 4 islands je brdska biciklistička utrka preko 4 kvarnerska otoka – utrka u kojoj je svaki otok jedna etapa, kozji putevi su staza, a more vam stalno namiguje!

Fruga Art Trail

 
Nastala je umjetnička staza Fruga Art Trail koja poziva posjetitelje na šetnju Premužićevom stazom na visoravni kako bi otkrili krajobrazne umjetničke projekte na različitim lokacijama.

 

Animacije - aerobik na plaži

RAJSKA PLAŽA ČRNIKA - Ponedjeljak - petak od 10:00h

LIVAČINA - Ponedjeljak - Srijeda - Petak od 17:00h

GORNJI MEL - Utorak i Četvrtak od 17h

 

Čestit Božić i sretna nova 2022. godina!

 

Vaša TZO Lopar 

Festival skulpture u pijesku 2022

Festival skulpture u pijesku i ove godine se održava na prekrasnoj Rapskoj plaži od 28.lipnja do 01. srpnja!

Pridružite nam se!

 

Geopark Lopar

Geološki vrt Lopar s ukupno 50 označenih geoloških točaka, u sklopu Geoparka otoka Raba obiluje geološkim zanimljivostima i rijetkom vegetacijom

Rab island Trail 2022

Rab Island Trail jedno od najpopularnijih trkališta Hrvatske treking lige, koje se održava od 2007. godine. Sudionici sudjeluju u 3 kategorije za muškarce i 3 za žene.

 Pridružite nam se ove godine 01. listopada!

Mala Gospa

Proslava započinje rano ujutro (8. rujna), kada se hodočasnici u pratnji brojnih turista okupljaju oko crkve Rođenja Male Gospe, a bogoslužja se održavaju u 10:00, 15:00 i 17:00.

Mesopust u Loparu

Loparski maškari su ponos mjesta jer njihova tradicija traje više od 150 godina. Na otoku Rabu Lopar je jedino mjesto sa specifičnom pokladnom tradicijom, autohtonom maskom i običajima. 

Festival skulptura u pijesku

Rajska plaža postaje nadrealni svijet skulptura od pijeska od kojih zastaje dah! Sudjelujte u našem festivalu skulptura od pijeska i uživajte u umjetnosti izrade skulptura od pijeska!

Rab Archaeological Traces

U netaknutim otočnim krajolicima projektom Rab Archaeological (T)races prezentirana je vrijedna arheološka, sakralna i etnografska baština koja datira od prapovijesti pa do početka 20. st. Lokaliteti su prezentirani na 34 info točke.

Aktivnosti

Za sve one koji žele svoj sunčani odmor provesti aktivno, prepustite se avanturističkom i športskom duhu i odmorite se na otoku Rabu.

U ponudi su brojni moderno opremljeni sportski tereni među kojima se ističu teniski tereni i malonogometno igralište s umjetnom travom.

Lopar nudi svakodnevno poludnevna putovanja brodom sa staklenim dnom u akvatoriju Lopara i Golog otoka i Grgura.

Posebnosti Lopara

Pješčani raj

Bogata kultura i povijest

Oaza prirodnih ljepota

LOPAR otok Rab