Rajska plaža

Rajska plaža

Najveća i najpoznatija pješčana plaža Lopara je Rajska plaža, često na popisima Top 10 jadranskih ili Top 100 mediteranskih plaža. Dugačka 1.5 km i smještena uz hotelsko naselje San Marino i autokamp, te na dohvat gostima iz privatnog smještaja, ovaj zlatni pješčani raj prvo je odredište svakog posjetitelja Lopara.
Na Rajskoj plaži pronaći ćete nizove ležaljki sa suncobranima, baldahine za ljenčarenje u dvoje, više beach-barova i cocktail-barova, te ugostiteljskih objekata za ručak i večeru ili fast-food zalogaja za okrijepu u toku dana. Sladoledu, palačinkama i fritulama teško je odoljeti u bilo koje doba dana!

Ako se poželite malo rekreirati, potražite teren za odbojku na pijesku ili rezervirajte termin na teniskim terenima. Ako ste više ljubitelj rekreacije na vodi, iznajmite pedalinu, kajak ili SUP, a ako ste željni brzine i adrenalina, iznajmite jet-ski ili se povezite gliserom na banani i drugim vodenim rekvizitima. Vrhunsku zabavu pronaći ćete u dnu Rajske plaže, na vodenim toboganima Aquagan.

 Rajska plaža ni navečer ne spava – rock i evergreen na terasama, cocktail-bar party ili festival sambe – plesna glazba svuda je oko vas, pa vi pokušajte ne zaplesati u ritmu!
Po prvi puta 2003.godine Rajska plaža dobiva oznaku “Plava zastava”, međunarodni simbol kvalitete i očuvanosti okoliša te sigurnosti kupača. Kako bi svi bili zadovoljni, neke stvari jesu a neke nisu dopuštene na Rajskoj plaži.
Na Rajskoj plaži nije dopušten nudizam niti kupanje pasa.
Za kupanje pasa predviđeno je mjesto na samom južnom kraju Rajske plaže (Podrapost, kod Aquagana),na plaži Kaštelina (iza plaže Livačina), te na plaži Zad vele stene (pored plaže Ciganka).
Nudizam je dopušten na plažama Sahara i Ciganka, a plaža Stolac je isključivo nudistička.
Za osobe s poteškoćama u kretanju na Rajskoj plaži postoji više rampi za ulazak u more.

Izdvojeno

Samba festival

Podsjećajući na Copacabanu, Rajska plaža je idealno mjesto za oživjeti izvorni brazilski ples sambu pri čemu se okuplja veliki broj samba skupina.

Skulpture u pijesku

Rajska plaža tijekom lipnja pretvara se u atelje na otvorenom, gdje brojni mladi umjetnici stvaraju originalne skulpture u pijesku.

MTB 4 Islands

MITAS 4 islands je brdska biciklistička utrka preko 4 kvarnerska otoka – utrka u kojoj je svaki otok jedna etapa, kozji putevi su staza, a more vam stalno namiguje!

Fruga Art Trail

 
Nastala je umjetnička staza Fruga Art Trail koja poziva posjetitelje na šetnju Premužićevom stazom na visoravni kako bi otkrili krajobrazne umjetničke projekte na različitim lokacijama.

Animacije - aerobik na plaži

RAJSKA PLAŽA ČRNIKA - Ponedjeljak - petak od 10:00h

LIVAČINA - Ponedjeljak - Srijeda - Petak od 17:00h

GORNJI MEL - Utorak i Četvrtak od 17h

Čestit Božić i sretna nova 2022. godina!

Vaša TZO Lopar 

Festival skulpture u pijesku 2022

Festival skulpture u pijesku i ove godine se održava na prekrasnoj Rapskoj plaži od 28.lipnja do 01. srpnja!

Pridružite nam se!

Geopark Lopar

Geološki vrt Lopar s ukupno 50 označenih geoloških točaka, u sklopu Geoparka otoka Raba obiluje geološkim zanimljivostima i rijetkom vegetacijom

Rab island Trail 2022

Rab Island Trail jedno od najpopularnijih trkališta Hrvatske treking lige, koje se održava od 2007. godine. Sudionici sudjeluju u 3 kategorije za muškarce i 3 za žene.

 Pridružite nam se ove godine 01. listopada!

Mala Gospa

Proslava započinje rano ujutro (8. rujna), kada se hodočasnici u pratnji brojnih turista okupljaju oko crkve Rođenja Male Gospe, a bogoslužja se održavaju u 10:00, 15:00 i 17:00.

Mesopust u Loparu

Loparski maškari su ponos mjesta jer njihova tradicija traje više od 150 godina. Na otoku Rabu Lopar je jedino mjesto sa specifičnom pokladnom tradicijom, autohtonom maskom i običajima. 

Festival skulptura u pijesku

Rajska plaža postaje nadrealni svijet skulptura od pijeska od kojih zastaje dah! Sudjelujte u našem festivalu skulptura od pijeska i uživajte u umjetnosti izrade skulptura od pijeska!

Rab Archaeological Traces

U netaknutim otočnim krajolicima projektom Rab Archaeological (T)races prezentirana je vrijedna arheološka, sakralna i etnografska baština koja datira od prapovijesti pa do početka 20. st. Lokaliteti su prezentirani na 34 info točke.

Aktivnosti

Za sve one koji žele svoj sunčani odmor provesti aktivno, prepustite se avanturističkom i športskom duhu i odmorite se na otoku Rabu.

U ponudi su brojni moderno opremljeni sportski tereni među kojima se ističu teniski tereni i malonogometno igralište s umjetnom travom.

Lopar nudi svakodnevno poludnevna putovanja brodom sa staklenim dnom u akvatoriju Lopara i Golog otoka i Grgura.

Posebnosti Lopara

Pješčani raj

Bogata kultura i povijest

Oaza prirodnih ljepota

LOPAR otok Rab