Zabavne manifestacije

Samba festival

Naša Rajska plaža neodoljivo podsjeća na brazilsku Copacabanu i stoga ne čudi da je upravo ona domaćin Festivala sambe na kojem brojne samba skupine iz cijelog svijeta svojim plesovima, svirkom i vrućim samba ritmovima mame uzdahe brojnih turista. U ranim večernjim satima, nakon samba povorke svih sudionika kroz Lopar, program se seli na samu plažu gdje je smještena bina na kojoj se izmjenjuju samba plesačice u raskošnim kostimima, majstori capoeire, plesačice zumbe…

Bogata gastro ponuda, kokteli, pješčana plaža i vrući latino ritmovi garancija su živopisnih fotografija i nezaboravnog doživljaja na jednoj od najljepših plaža svijeta.
Ako vam je Copacabana daleko, Rajska plaža nije… a na Festivalu sambe teško da ćete primijetiti razliku.
Ulaz na Samba festival je besplatan.

Festival skulpture u pijesku

Zlatnožuti pijesak je glavno obilježje Lopara, prisutan na čak 22 pješčane plaže koje okružuju poluotok. Najveća od njih, Rajska plaža, tijekom lipnja se pretvara u atelje na otvorenom, gdje brojni mladi umjetnici punih tjedan dana stvaraju originalne skulpture u pijesku. Inspirirani životinjskim svijetom, legendama i animiranim likovima, iz pijeska izranjaju poznati i nesvakidašnji likovi koji privlače poglede mještana i posjetitelja Lopara. Obzirom da se za izradu skulptura u pijesku koriste isključivo pijesak i voda, ove su umjetničke skulpture kratkotrajne i nestaju pod utjecajem atmosferilija. 

Vjetar, sunce i kiša brzo ih unište i vrate u prvobitni oblik, stoga je doživljaj Festivala skulptura u pijesku jedinstven i neponovljiv, a brojni oduševljeni gosti, prolaznici i kupači, te osobito djeca, iz godine u godinu uživaju u promatranju i fotografiranju procesa izrade i konačnih skulptura.
Dodatnu draž daje izbor najboljih skulptura i fotografija u kojem sudjeluju umjetnici, stanovnici i turisti otoka. Posljednjeg dana Festivala skulptura u pijesku proglašavamo najbolje skulpture, te nagrađujemo najbolje fotografije s temom loparskog pijeska.
Ulaz na festival skulpture u pijesku je besplatan.

Izdvojeno

Samba festival

Podsjećajući na Copacabanu, Rajska plaža je idealno mjesto za oživjeti izvorni brazilski ples sambu pri čemu se okuplja veliki broj samba skupina.

Skulpture u pijesku

Rajska plaža tijekom lipnja pretvara se u atelje na otvorenom, gdje brojni mladi umjetnici stvaraju originalne skulpture u pijesku.

MTB 4 Islands

MITAS 4 islands je brdska biciklistička utrka preko 4 kvarnerska otoka – utrka u kojoj je svaki otok jedna etapa, kozji putevi su staza, a more vam stalno namiguje!

Animacije - aerobik na plaži

RAJSKA PLAŽA ČRNIKA - Ponedjeljak - petak od 10:00h

LIVAČINA - Ponedjeljak - Srijeda - Petak od 17:00h

GORNJI MEL - Utorak i Četvrtak od 17h

Festival skulpture u pijesku 2021

Jubilarno 10. izdanje Festivala skulptura u pijesku održati će se od 29. lipnja do 02. srpnja 2021. na Rajskoj plaži!

Edukativna šetnja poučnom stazom Capo Fronte

Uz organizirano vodstvo, bit ćete upoznati s arheološki značajnim lokalitetima koje skrivaju mediteranski pejzaži Dundova i Kalifronta. U uvali sv. Mare bit će napravljena duža pauza uz mogućnost kupanja u moru.

Geopark Lopar

Geološki vrt Lopar s ukupno 50 označenih geoloških točaka, u sklopu Geoparka otoka Raba obiluje geološkim zanimljivostima i rijetkom vegetacijom

Čestit Božić i sretna nova 2021. godina!

Žele Vam zaposlenici Turističke zajednice Lopar.

Rab island Trail

Rab Island Trail jedno od najpopularnijih trkališta Hrvatske treking lige, koje se održava od 2007. godine. Sudionici sudjeluju u 3 kategorije za muškarce i 3 za žene.

Mala Gospa

Proslava započinje rano ujutro (8. rujna), kada se hodočasnici u pratnji brojnih turista okupljaju oko crkve Rođenja Male Gospe, a bogoslužja se održavaju u 10:00, 15:00 i 17:00.

Mesopust u Loparu

Loparski maškari su ponos mjesta jer njihova tradicija traje više od 150 godina. Na otoku Rabu Lopar je jedino mjesto sa specifičnom pokladnom tradicijom, autohtonom maskom i običajima. 

Festival skulptura u pijesku

Rajska plaža postaje nadrealni svijet skulptura od pijeska od kojih zastaje dah! Sudjelujte u našem festivalu skulptura od pijeska i uživajte u umjetnosti izrade skulptura od pijeska!

Rab Archaeological Traces

U netaknutim otočnim krajolicima projektom Rab Archaeological (T)races prezentirana je vrijedna arheološka, sakralna i etnografska baština koja datira od prapovijesti pa do početka 20. st. Lokaliteti su prezentirani na 34 info točke.

Aktivnosti

Za sve one koji žele svoj sunčani odmor provesti aktivno, prepustite se avanturističkom i športskom duhu i odmorite se na otoku Rabu.

U ponudi su brojni moderno opremljeni sportski tereni među kojima se ističu teniski tereni i malonogometno igralište s umjetnom travom.

Lopar nudi svakodnevno poludnevna putovanja brodom sa staklenim dnom u akvatoriju Lopara i Golog otoka i Grgura.

Posebnosti Lopara

Pješčani raj

Bogata kultura i povijest

Oaza prirodnih ljepota

LOPAR otok Rab