Sportske manifestacije

MITAS 4 islands

MITAS 4 islands je brdska biciklistička utrka preko 4 kvarnerska otoka – utrka u kojoj je svaki otok jedna etapa, kozji putevi su staza, a more vam stalno namiguje! Originalnu glazbu skladaju klikovi mjenjača, a originalnu koreografiju diktira kotrljajuće kamenje. Svaka je brdska utrka posebna, a ova je jedinstvena! U najkraćem mogućem roku ova je utrka postala “must-be-there” za koju se traži mjesto više, jer u njoj istovremeno ravnopravno sudjeluju amateri i profesionalci, natječući se u relevantnim kategorijama.

Neophodna je izdržljivost, kao i uvijek, ali i impozantna vještina u svakom pritisku pedale – teren je nadasve raznovrstan, a oštri škriljevac samo čeka da vam probuši dan.
Natjecanje je u timovima od 2 biciklista. U 5 dana utrke natjecatelji prijeđu oko 300 km i preko 5 500 visinskih metara. Utrka vas vodi kroz najljepše krajolike kvarnerskih otoka Krka, Raba, Cresa i Lošinja. Broj sudionika je ograničen pa ne čekajte, već unaprijed rezervirajte svoje mjesto!

Rab Island Trail

Otok Rab obiluje prekrasnim krajolikom kroz koji je uređeno i označeno više od 100 kilometara pješačkih staza. Ljubitelji outdoor aktivnosti tvrde da ne postoji raznolikiji otok na Jadranu od Raba. U samo nekoliko kilometara ovdje ćete promijeniti nekoliko vegetativnih i geoloških sustava: od kamenjara do borovih šuma, pješčanih plaža i džungle!

Upravo zbog toga Rab Island Trail je jedna od najpopularnijih trail utrka Hrvatske Trekking Lige, a održava se još od 2007. Sudionici se natječu u 3 muške i 3 ženske kategorije, a za najbolje su osigurane nagrade domaćina i sponzora.

 

Utrka starta sa Rajske plaže, uz prolazak kroz šumovite predjele i krški krajobraz, a traženje oznaka, borba sa vremenom i konkurencijom daju ovom natjecanju posebnu draž.
Rab Island Trail najbolji je način za provesti aktivni vikend uživajući u jesenjoj ljepoti prirode! Nemojte propustiti ovaj egzotični trail i mnogobrojne popratne sadržaje u Loparu – prijavite se odmah!

Izdvojeno

Samba festival

Podsjećajući na Copacabanu, Rajska plaža je idealno mjesto za oživjeti izvorni brazilski ples sambu pri čemu se okuplja veliki broj samba skupina.

Skulpture u pijesku

Rajska plaža tijekom lipnja pretvara se u atelje na otvorenom, gdje brojni mladi umjetnici stvaraju originalne skulpture u pijesku.

MTB 4 Islands

MITAS 4 islands je brdska biciklistička utrka preko 4 kvarnerska otoka – utrka u kojoj je svaki otok jedna etapa, kozji putevi su staza, a more vam stalno namiguje!

Fruga Art Trail

 
Nastala je umjetnička staza Fruga Art Trail koja poziva posjetitelje na šetnju Premužićevom stazom na visoravni kako bi otkrili krajobrazne umjetničke projekte na različitim lokacijama.

 

Animacije - aerobik na plaži

RAJSKA PLAŽA ČRNIKA - Ponedjeljak - petak od 10:00h

LIVAČINA - Ponedjeljak - Srijeda - Petak od 17:00h

GORNJI MEL - Utorak i Četvrtak od 17h

 

Čestit Božić i sretna nova 2022. godina!

 

Vaša TZO Lopar 

Festival skulpture u pijesku 2022

Festival skulpture u pijesku i ove godine se održava na prekrasnoj Rapskoj plaži od 28.lipnja do 01. srpnja!

Pridružite nam se!

 

Geopark Lopar

Geološki vrt Lopar s ukupno 50 označenih geoloških točaka, u sklopu Geoparka otoka Raba obiluje geološkim zanimljivostima i rijetkom vegetacijom

Rab island Trail 2022

Rab Island Trail jedno od najpopularnijih trkališta Hrvatske treking lige, koje se održava od 2007. godine. Sudionici sudjeluju u 3 kategorije za muškarce i 3 za žene.

 Pridružite nam se ove godine 01. listopada!

Mala Gospa

Proslava započinje rano ujutro (8. rujna), kada se hodočasnici u pratnji brojnih turista okupljaju oko crkve Rođenja Male Gospe, a bogoslužja se održavaju u 10:00, 15:00 i 17:00.

Mesopust u Loparu

Loparski maškari su ponos mjesta jer njihova tradicija traje više od 150 godina. Na otoku Rabu Lopar je jedino mjesto sa specifičnom pokladnom tradicijom, autohtonom maskom i običajima. 

Festival skulptura u pijesku

Rajska plaža postaje nadrealni svijet skulptura od pijeska od kojih zastaje dah! Sudjelujte u našem festivalu skulptura od pijeska i uživajte u umjetnosti izrade skulptura od pijeska!

Rab Archaeological Traces

U netaknutim otočnim krajolicima projektom Rab Archaeological (T)races prezentirana je vrijedna arheološka, sakralna i etnografska baština koja datira od prapovijesti pa do početka 20. st. Lokaliteti su prezentirani na 34 info točke.

Aktivnosti

Za sve one koji žele svoj sunčani odmor provesti aktivno, prepustite se avanturističkom i športskom duhu i odmorite se na otoku Rabu.

U ponudi su brojni moderno opremljeni sportski tereni među kojima se ističu teniski tereni i malonogometno igralište s umjetnom travom.

Lopar nudi svakodnevno poludnevna putovanja brodom sa staklenim dnom u akvatoriju Lopara i Golog otoka i Grgura.

Posebnosti Lopara

Pješčani raj

Bogata kultura i povijest

Oaza prirodnih ljepota

LOPAR otok Rab