Kampovi

SAN MARINO CAMPING RESORT

Lopar 488, 51281 Lopar (Rab)

+385 52 465 010

camping@valamar.com

https://www.camping-adriatic.com/hr/san-marino-kamp-rab

San Marino Camping Resort pronaći ćete na poluotoku Lopar na otoku Rabu kraj veličanstvene pješčane Rajske plaže duge 1500 m. Udaljen 12 km od grada Raba, kamp nudi sve što vaša obitelj može poželjeti od ljetovanja. Na ravnom pješčanom terenu kampa u hladovini topola i borova očekuju vas uređene parcele i mjesta za kampiranje, kao i camping homeove i luksuzne rezidencijalne sobe. Vašu djecu oduševit će igre u pijesku i plitkom moru, dječji klub, sjajan animacijski program i mnoštvo zabavnih sadržaja prilagođenih najmlađima. A vi nećete moći odoljeti lješkarenju na plaži, pijuckanju koktela ili uživanju u aromatičnoj masaži u modernom wellness&beauty centru. Aktivnijim gostima na raspolaganju su razni sportski tereni, popularna odbojka na pijesku, adrenalinski sportovi na vodi, kao i brojne biciklističke staze koje premrežuju cijeli otok. Kamp još nudi šarolik izbor restorana i barova i trgovine u kojima možete kupiti svježe namirnice.

Tražite li hotelsku udobnost u prirodnom okruženju San Marino Camping Resorta i čuvene Rajske plaže, San Marino Residence je najbolji izbor za vas. Sa svojim stilski uređenim i moderno opremljenim sobama, uslugom polupansiona u restoranu kampa i blizinom modernog wellness & beauty centra, San Marino Residence će vas potpuno oduševiti.

KAMP ZIDINE

Lopar 2, 51281 Lopar

+385 51 775 440

irc.rab@gmail.com

Kamp “Zidine” je mali, robinzonski kamp, kapaciteta za oko 100 osoba. Nalazi se na istoimenom poluotoku, u borovoj šumi, daleko od gužve i svakodnevne vreve. Nudi nezaboravan doživljaj avanture u prekrasnoj prirodi.
Kamp Zidine je mali robinzonski kamp, kapaciteta za oko 100 osoba u 15 drvenih bungalova i s 30ak parcela za šatore.
Nalazi se na ostacima arheološkog nalazišta iz paleolitika, u borovoj šumi, daleko od gužve i svakodnevne vreve. Do kampa je najlakše doći barkom ili pješke, obzirom da motoriziranim vozilima pristup nije dopušten.
U kampu često borave studenti i istraživači koji djeluju u okviru Istraživačko-razvojnog centra Rab, te proučavaju floru i faunu otoka. U idiličnom okruženju netaknute prirode, ovaj mali kamp nudi autentičan doživljaj iskonske avanture.

Izdvojeno

Samba festival

Podsjećajući na Copacabanu, Rajska plaža je idealno mjesto za oživjeti izvorni brazilski ples sambu pri čemu se okuplja veliki broj samba skupina.

Skulpture u pijesku

Rajska plaža tijekom lipnja pretvara se u atelje na otvorenom, gdje brojni mladi umjetnici stvaraju originalne skulpture u pijesku.

MTB 4 Islands

MITAS 4 islands je brdska biciklistička utrka preko 4 kvarnerska otoka – utrka u kojoj je svaki otok jedna etapa, kozji putevi su staza, a more vam stalno namiguje!

Plaćanje turističke pristojbe (boravišne pristojbe)

Platitelj: Ime i prezime, adresa
Primatelj: TZO Lopar
Model: HR 67
Broj računa primatelja (IBAN): HR7210010051762404745
Poziv na broj odobrenja: OIB iznajmljivača
Opis plaćanja: plaćanje turističke pristojbe

Turistička (boravišna) pristojba obračunava se na slijedeći način:

ukupan broj postelja x visina paušala turističke pristojbe = paušal boravišne (turističke) pristojbe

- Visina turističke pristojbe za iznajmljivače u Loparu je 55,00 € po krevetu (glavni i pomoćni ležaji se isto obračunavaju).
Turistička pristojba se uplaćuje na račun područne turističke zajednice, gdje se mogu preuzeti i uplatnice. Uplatnice se mogu preuzeti i iz sustava eVisitor. Pristojba se može platiti jednokratno do 31.07. ili u tri jednaka obroka s rokovima dospijeća do 31.7., do 31.8., te do 30.9.

 

 

Za sve eventualne nejasnoće, stojimo Vam na raspolaganju.
Tel: 051 775 508
Ured TZO Lopar

Plaćanje turističke članarine

Platitelj: Ime i prezime, adresa
Primatelj: TZO Lopar
Model: HR 67
Broj računa primatelja (IBAN): HR3410010051762427157
Poziv na broj odobrenja: OIB iznajmljivača
Opis plaćanja: plaćanje turističke članarine

Novi Pravilnik o visini članarine TZ utvrdio je godišnji paušalni iznos članarine po krevetu u iznosu od 45,00kn (5,97 ) za glavni ležaj a 22,50kn (50%) (2,98 ) za pomoćne ležajeve.

Iako se članarina turističkim zajednicama ili turistička članarina, više neće računati na temelju svih primitaka u protekloj godini, domaćin je obvezan iskazati primitke u obrascu EP na temelju knjige Evidencija o prometu, zbog evidencije prometa u Poreznoj upravi.

Turističku članarinu moguće je platiti jednokratno do 31.07. ili u tri jednaka obroka od 31.07., 31.08. i 30.09.

1€ = 7,5345 kn

Iznajmljivač je dužan podnositi i Obrazac TZ2 nadležnoj poreznoj upravi do 15.01. tekuće godine.

Fruga Art Trail

 
Nastala je umjetnička staza Fruga Art Trail koja poziva posjetitelje na šetnju Premužićevom stazom na visoravni kako bi otkrili krajobrazne umjetničke projekte na različitim lokacijama.

 

Animacije - aerobik na plaži

RAJSKA PLAŽA ČRNIKA - Ponedjeljak - petak od 10:00h

LIVAČINA - Ponedjeljak - Srijeda - Petak od 17:00h

GORNJI MEL - Utorak i Četvrtak od 17h

 

Čestit Božić i sretna nova 2022. godina!

 

Vaša TZO Lopar 

Festival skulpture u pijesku 2022

Festival skulpture u pijesku i ove godine se održava na prekrasnoj Rapskoj plaži od 28.lipnja do 01. srpnja!

Pridružite nam se!

 

Geopark Lopar

Geološki vrt Lopar s ukupno 50 označenih geoloških točaka, u sklopu Geoparka otoka Raba obiluje geološkim zanimljivostima i rijetkom vegetacijom

Rab island Trail 2022

Rab Island Trail jedno od najpopularnijih trkališta Hrvatske treking lige, koje se održava od 2007. godine. Sudionici sudjeluju u 3 kategorije za muškarce i 3 za žene.

 Pridružite nam se ove godine 01. listopada!

Mala Gospa

Proslava započinje rano ujutro (8. rujna), kada se hodočasnici u pratnji brojnih turista okupljaju oko crkve Rođenja Male Gospe, a bogoslužja se održavaju u 10:00, 15:00 i 17:00.

Mesopust u Loparu

Loparski maškari su ponos mjesta jer njihova tradicija traje više od 150 godina. Na otoku Rabu Lopar je jedino mjesto sa specifičnom pokladnom tradicijom, autohtonom maskom i običajima. 

Festival skulptura u pijesku

Rajska plaža postaje nadrealni svijet skulptura od pijeska od kojih zastaje dah! Sudjelujte u našem festivalu skulptura od pijeska i uživajte u umjetnosti izrade skulptura od pijeska!

Rab Archaeological Traces

U netaknutim otočnim krajolicima projektom Rab Archaeological (T)races prezentirana je vrijedna arheološka, sakralna i etnografska baština koja datira od prapovijesti pa do početka 20. st. Lokaliteti su prezentirani na 34 info točke.

Aktivnosti

Za sve one koji žele svoj sunčani odmor provesti aktivno, prepustite se avanturističkom i športskom duhu i odmorite se na otoku Rabu.

U ponudi su brojni moderno opremljeni sportski tereni među kojima se ističu teniski tereni i malonogometno igralište s umjetnom travom.

Lopar nudi svakodnevno poludnevna putovanja brodom sa staklenim dnom u akvatoriju Lopara i Golog otoka i Grgura.

Posebnosti Lopara

Pješčani raj

Bogata kultura i povijest

Oaza prirodnih ljepota

LOPAR otok Rab