Kako do nas?

Na otok Rab možete doći raznim prijevoznim sredstvima.

Trajekt Mišnjak – Stinica

Ukoliko dolazite automobilom, najbolja povezanost sa otokom je trajekt Stinica – Mišnjak gdje funkcionira cjelogodišnja linija a plovidba traje 15 minuta. U ljetnim mjesecima trajektna linija Stinica – Mišnjak vozi stalno, bez reda plovidbe (www.rapska-plovidba.hr)

Trajekt Valbiska – Lopar

Sve zanimljivija i atraktivnija postaje linija Lopar-Valbiska koja povezuje otok Krk (Valbiska) sa sjevernim dijelom otoka Raba – Lopar. Vožnja traje 1,5h, a smjestiti se možete u udobnoj kabini za boravak tijekom putovanja i uživati u pogledu na predivan Kvarner.

Katamaran Rijeka – Rab – Novalja

Na otok Rab možete doći i katamaranom, brodom za putnike koji povezuje otok Rab sa Rijekom i otokom Pagom (Novalja). Svakodnevnom linijom iz Rijeke, katamaran stiže za manje od 2h na Rab, te produžuje za otok Pag. Vožnja katamaranom je ugodna i povoljna.

Katamaran Zadar – Silba – Rab – Krk – Rijeka

Nova brzobrodska linija povezuje nekoliko otoka s kopnom i to: Zadar – Silba – Rab – Krk – Rijeka. Vožnja traje 4h, a ukoliko dolazite iz Rijeke na Rab vožnja traje 2h.
Vozni red katamarana Zadar – Silba – Rab – Krk – Rijeka:

Autobusom je otok Rab povezan redovnim autobusnim linijama koje voze svakodnevno iz Zagreba i Rijeke, a u ljetnim mjesecima i iz Varaždina.

Najbliža zračka luka nalazi se na susjednom otoku Krku, gdje nekoliko međunarodnih linija povezuje zračnu luku Rijeka s raznim europskim gradovima. Vremena letova nalaze se na stranicama zračne luke Rijeka. Zračne luke koje se nalaze svega 2-3 sata automobilom su zračna luka Zagreb, Zadar i Pula. Na dnevnoj bazi vrše se transferi putnika sa aerodroma u Rijeci, Zadru, Zagrebu i Puli do Raba i natrag, a prijevoz putnika osigurava tvrtka Imperial – rezervacije i upiti na transfer@imperial.hr

Važni prometni pravci:

1. Trieste-Rijeka-Valbiska-Lopar ili Trieste-Rijeka-Senj-Stinica-Rab

2. Villach-Ljubljana-Postojna-Rijeka-Valbiska-Lopar ili Villach-Ljubljana-Postojna-Rijeka-Senj-Stinica-Rab

3. Graz-Maribor-Zagreb-Bosiljevo-Žuta Lokva-Senj-Stinica-Rab

Izdvojeno

Samba festival

Podsjećajući na Copacabanu, Rajska plaža je idealno mjesto za oživjeti izvorni brazilski ples sambu pri čemu se okuplja veliki broj samba skupina.

Skulpture u pijesku

Rajska plaža tijekom lipnja pretvara se u atelje na otvorenom, gdje brojni mladi umjetnici stvaraju originalne skulpture u pijesku.

MTB 4 Islands

MITAS 4 islands je brdska biciklistička utrka preko 4 kvarnerska otoka – utrka u kojoj je svaki otok jedna etapa, kozji putevi su staza, a more vam stalno namiguje!

Plaćanje turističke pristojbe (boravišne pristojbe)

Platitelj: Ime i prezime, adresa
Primatelj: TZO Lopar
Model: HR 67
Broj računa primatelja (IBAN): HR7210010051762404745
Poziv na broj odobrenja: OIB iznajmljivača
Opis plaćanja: plaćanje turističke pristojbe

Turistička (boravišna) pristojba obračunava se na slijedeći način:

ukupan broj postelja x visina paušala turističke pristojbe = paušal boravišne (turističke) pristojbe

- Visina turističke pristojbe za iznajmljivače u Loparu je 55,00 € po krevetu (glavni i pomoćni ležaji se isto obračunavaju).
Turistička pristojba se uplaćuje na račun područne turističke zajednice, gdje se mogu preuzeti i uplatnice. Uplatnice se mogu preuzeti i iz sustava eVisitor. Pristojba se može platiti jednokratno do 31.07. ili u tri jednaka obroka s rokovima dospijeća do 31.7., do 31.8., te do 30.9.

 

 

Za sve eventualne nejasnoće, stojimo Vam na raspolaganju.
Tel: 051 775 508
Ured TZO Lopar

Plaćanje turističke članarine

Platitelj: Ime i prezime, adresa
Primatelj: TZO Lopar
Model: HR 67
Broj računa primatelja (IBAN): HR3410010051762427157
Poziv na broj odobrenja: OIB iznajmljivača
Opis plaćanja: plaćanje turističke članarine

Novi Pravilnik o visini članarine TZ utvrdio je godišnji paušalni iznos članarine po krevetu u iznosu od 45,00kn (5,97 ) za glavni ležaj a 22,50kn (50%) (2,98 ) za pomoćne ležajeve.

Iako se članarina turističkim zajednicama ili turistička članarina, više neće računati na temelju svih primitaka u protekloj godini, domaćin je obvezan iskazati primitke u obrascu EP na temelju knjige Evidencija o prometu, zbog evidencije prometa u Poreznoj upravi.

Turističku članarinu moguće je platiti jednokratno do 31.07. ili u tri jednaka obroka od 31.07., 31.08. i 30.09.

1€ = 7,5345 kn

Iznajmljivač je dužan podnositi i Obrazac TZ2 nadležnoj poreznoj upravi do 15.01. tekuće godine.

Fruga Art Trail

 
Nastala je umjetnička staza Fruga Art Trail koja poziva posjetitelje na šetnju Premužićevom stazom na visoravni kako bi otkrili krajobrazne umjetničke projekte na različitim lokacijama.

 

Animacije - aerobik na plaži

RAJSKA PLAŽA ČRNIKA - Ponedjeljak - petak od 10:00h

LIVAČINA - Ponedjeljak - Srijeda - Petak od 17:00h

GORNJI MEL - Utorak i Četvrtak od 17h

 

Čestit Božić i sretna nova 2022. godina!

 

Vaša TZO Lopar 

Festival skulpture u pijesku 2022

Festival skulpture u pijesku i ove godine se održava na prekrasnoj Rapskoj plaži od 28.lipnja do 01. srpnja!

Pridružite nam se!

 

Geopark Lopar

Geološki vrt Lopar s ukupno 50 označenih geoloških točaka, u sklopu Geoparka otoka Raba obiluje geološkim zanimljivostima i rijetkom vegetacijom

Rab island Trail 2022

Rab Island Trail jedno od najpopularnijih trkališta Hrvatske treking lige, koje se održava od 2007. godine. Sudionici sudjeluju u 3 kategorije za muškarce i 3 za žene.

 Pridružite nam se ove godine 01. listopada!

Mala Gospa

Proslava započinje rano ujutro (8. rujna), kada se hodočasnici u pratnji brojnih turista okupljaju oko crkve Rođenja Male Gospe, a bogoslužja se održavaju u 10:00, 15:00 i 17:00.

Mesopust u Loparu

Loparski maškari su ponos mjesta jer njihova tradicija traje više od 150 godina. Na otoku Rabu Lopar je jedino mjesto sa specifičnom pokladnom tradicijom, autohtonom maskom i običajima. 

Festival skulptura u pijesku

Rajska plaža postaje nadrealni svijet skulptura od pijeska od kojih zastaje dah! Sudjelujte u našem festivalu skulptura od pijeska i uživajte u umjetnosti izrade skulptura od pijeska!

Rab Archaeological Traces

U netaknutim otočnim krajolicima projektom Rab Archaeological (T)races prezentirana je vrijedna arheološka, sakralna i etnografska baština koja datira od prapovijesti pa do početka 20. st. Lokaliteti su prezentirani na 34 info točke.

Aktivnosti

Za sve one koji žele svoj sunčani odmor provesti aktivno, prepustite se avanturističkom i športskom duhu i odmorite se na otoku Rabu.

U ponudi su brojni moderno opremljeni sportski tereni među kojima se ističu teniski tereni i malonogometno igralište s umjetnom travom.

Lopar nudi svakodnevno poludnevna putovanja brodom sa staklenim dnom u akvatoriju Lopara i Golog otoka i Grgura.

Posebnosti Lopara

Pješčani raj

Bogata kultura i povijest

Oaza prirodnih ljepota

LOPAR otok Rab